Friday, January 13, 2012

Mango Salad with Cashew

Kesudiós mangósaláta
GASTRO ›› Everyday Supper


This salad has little oriental touch and it is so fresh in taste, in my opinion. The couple of mango and ham reminds us of the favourite dish of melon and Parma ham which fits in well with the honey-ginger-lime dressing. The taste of cashew perfectly complements this flavour composition.

Egy kis keleti hatás érezhető ezen a salátán, ami szerintem egyúttal nagyon friss ízű is. A mangó és sonka párosa a híres sárgadinnye - pármai sonka előételre emlékeztet, amihez szerintem jól passzol a mézes-gyömbéres-lime-os dresszing. A kesudió íze tökéletesen kiegészíti ezt az ízkompozíciót. 




Ingredients (serves 2):
- 1 mango
- 4-6 slices of dried ham
- 10 dkg chopped green lettuce
- a handful of cashew nuts
- 1 lime
-1 tbsp honey
- a pinch of ginger powder (or small portion of grated fresh ginger)
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- salt

Hozzávalók (2 személyre):
- 1 mangó
- 4-6 szelet szárított sonka
- 10 dkg zöld saláta
- 1 marék kesudió
- 1 lime
- 1ek méz
- 1 csipet gyömbérpor (vagy kevés reszelt friss gyömbér)
- 2 ek extra szűz olíva olaj
- só

Preparation: at first compose the dressing. Squeeze the lime and mix its juice with honey, pinch of salt, ginger and olive oil. Peel the mango, slice the pulp and cut into small pieces. The ham can be also cut into smaller pieces. Finally put all ingredients together. After a little rest you can serve it.

Elkészítés: először kikeverjük a öntetet. Kifacsarjuk a lime levét és összekeverjük a mézzel, kevés sóval, gyömbérrel, olívaolajjal. A mangót meghámozzuk, levágjuk a húsát és feldaraboljuk. A sonkát is kisebb darabokra vágjuk. Végül összeállítjuk az egész salátát. Kis pihentetés után tálaljuk.


0 megjegyzés:

Post a Comment