Monday, March 12, 2012

Spring Radish Salad

Tavaszi retek saláta  
GASTRO >> Everyday supper


Now, in the beginning of spring I have a strong desire for fresh tastes: the radish, the spring onions and the classic yoghurt dill dressing, all get this feeling. The basic salad can be serve with any topping, this time I simply garnished with boiled eggs and toasts.

Így a tavasz kezdetén már nagyon vágyom a friss ízekre: a retek, az újhagyma és a klasszikus kapros-joghurtos öntet hozza ezt az érzést. Az alapsalátához bármit kínálhatunk, én most csak főtt tojást és egy kis pirítóst tettem mellé.



Ingredients (Serves 2):
- 10 dkg salad mix (chopped lettuce leaves)
- 4 big radishes
- 1 carrot
- 2-4 spring onions (according to your taste)
- 4 hard boiled eggs
- 2 dl yoghurt
- 1 tsp lemon juice
- salt, pepper, dill

Hozzávalók (2 személyre):
- 10 dkg saláta mix (tépett saláta levelek)
- 4 nagy retek
- 1 sárgarépa
- 2-4 újhagyma (ízlés szerint)
- 4 keményre főtt tojás
- 2 dl joghurt
- 1 tk citromlé
- só, bors, kapor
 
Preparation:
follow the very simple salad routine ... wash and clean all vegetables, chop them to the proper form (carrot should be grated). Then compose the dressing stirring the yoghurt with the salt, pepper, dill according to your taste and finally adding the lemon juice as well. Fold all vegetable pieces into the dressing, and serve with the hard-boiled eggs and toasts.

Enjoy your meal!

Elkészítés:
kövessük az egyszerű saláta elkészítési metódust ... mossuk és tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk a kívánt formára (a répát jobb ha reszeljük). Ezután állítsuk össze az öntetet: keverjük ki a joghurtot a sóval, borssal, kaporral ízlés szerint, és végül a citromlé hozzáadásával. Forgassuk össze a zöldségeket a dresszinggel, majd tálaljuk a főtt tojással és a pirítóssal.

Jó étvágyat!


0 megjegyzés:

Post a Comment