Thursday, May 3, 2012

Ham and Egg Salad

Sonkás-tojásos saláta 
GASTRO >> Everyday supper 


This recipe is waiting for publishing for about two weeks since it was about the recycling of Easter ham that remained. I tried to recall the tastes of Easter breakfast as well using early spring vegetables and some horse-radish in the dressing.

Ez a recept már körülbelül két hete vár arra, hogy megosszam, hiszen a maradék húsvéti sonka újrahasznosításáról szól. Ízeiben is próbáltam felidézni a húsvéti reggeliket: kora tavaszi zöldségeket használva, illetve egy kis extra tormával a dresszingben.

Ingredients (Serve 2):
- 4 thick slices of smoked-cooked ham
- 4 hard-boiled eggs
- 2 palmful lettuce mix, chopped
- 4 radish
- 2 spring onion
- few slices of cucumber

Dressing:
- 1 tbsp vinegar (I used white vine vinegar)
- 3 tbsp olive oil
- 1 tsp mustard
- 1 tsp grated horse-radish
- salt, pepper

Hozzávalók (2 főre):
- 4 vastag szelet füstölt-főtt sonka
- 4 főtt tojás
- 2 marék saláta keverék, aprítva
- 4 retek
- 2 újhagyma
- néhány szelet uborka

Az öntethez:
- 1 ek ecet (én fehér borecetet használtam)
- 3 ek olíva olaj
- 1 tk mustár
- 1 tk reszelt torma
- só, bors

Preparation:
... is classic, i.e. blend the ingredients of dressing until smooth. Cut the radish, cucumber and onion into appropriate sizes and fold them into the dressing together with the lettuce mix. Scoop in plates and garnish with ham stripes and boiled egg pieces.

Enjoy your meal!

Elkészítés:
... klasszikus, vagyis keverjük ki az öntet hozzávalóit jó simára. Vágjuk fel a retket, uborkát és újhagymát a kívánt formájúra és méretűre, majd forgassuk bele az öntetbe a saláta darabokkal együtt. Halmozzuk a salátát tányérokra, és körítsük sonkacsíkokkal, valamint főtt tojás darabokkal.

Jó étvágyat!


0 megjegyzés:

Post a Comment