Tuesday, May 8, 2012

May, Welcome to Our Garden

Május, Isten hozott a kertünkben  
GARDEN >> Garden moods 


Just have a peep at the garden as well, since it changes so quickly these days. Almost all the plants have already turned to green and flowers are in bloom one after the other.

Kukkantsunk be egy kicsit a kertbe is, hiszen olyan gyorsan változik minden ezekben a napokban. Szinte az összes növény már kizöldült, és a virágok egymás után bontják szirmaikat.



The Golden Ninebark and deutzia has beautiful flowers, meanwhile the cherry laurel and dogwood are coming to the end.

A sárga hólyagvessző és a gyöngyvirágcserje épp teljes virágzásban van, míg a babérmeggy és a tarkalevelű som már a vége felé közeledik.



The flower bed in the front has also changed its image, I bought some flowers to give some color and structure until my plants are growing. My big favourite is the sweet alyssum: it blooms until late autumn and have a magical honey smell. The other finding of recent years the West Indian Lantana (Lantana camara): it has beautiful flowers in my opinion and because of its mediterranien habit withstand the heat and the dryness, so perfect for this flower bed on full sun.

Az első virágágyás is új képet mutat, vettem néhány virágpalántát, hogy egy kis színt és struktúrát vigyenek az ágyásba, amíg az én palántáim növekednek. Nagy kedvencem az illatos ternye: egészen késő őszig virágzik, és varázslatos méz illatot áraszt. Az utóbbi évek másik nagy találkozása a sétányrózsa: szerintem gyönyörű virágai vannak, továbbá a mediterrán habitusával jól tolerálja a meleget és a szárazságot, szóval kitűnő választás ebbe a napfényes virágágyásba.


Because of our travelling on Easter I could sow the seeds of flowers quite late, so I have small plants yet.

A húsvéti utazásunk miatt későn tudtam a virágmagokat elvetni, így még csak kis palántáim vannak.


Having a short look on the vegetable garden the strawberries attract our attention: they are in full bloom and we could recognize the first fruit that we will attack approximately in two days.... yummy..

Well, it was the garden for today, soon I will return with some beautiful pink flowers! Stay tuned! :)

Pillantsunk be a veteményesbe is, ahol a földieprek rögtön magukra vonzzák a tekintetet: teljes virágban vannak, és felfedeztük az első epret is, amit várhatóan úgy két napon belül le fogunk támadni ... nyami.

Hát, ennyi lett volna a kert mára, hamarosan jövök vissza néhány gyönyörű rózsaszín virággal! Nézzetek vissza! :)

0 megjegyzés:

Post a Comment