Wednesday, September 26, 2012

Fall Trends I Love: Classic Autumn Colors

Kedvenc őszi trendek: Klasszikus őszi színek  
FASHION ›› Fashion Inspiration  


In the second part of my series I'd still talk about colors. Before we would wrap our body completely in burgundy and cobalt blue it worth thinking it over at first. In my heart the classic autumn colors never go out of fashion and fortunately designers seem to have the same opinion. So we do not make a big fashion mistake if we stand by the warm hues of autumn leaves or choose the muted earthy tones. But we can even look ahead and prepare for cold winter days with black, white or crispy pink. Finally, I promise it will be the last long post in this topic, but which color I could skip?

Sorozatom második részében még mindig a színekről szeretnék beszélni. Mielőtt teljes testünket burgundi és kobaltkék holmikba csomagolnánk, érdemes egy kicsit elgondolkodni. Az én szívemben a klasszikus őszi színek soha nem mennek ki a divatból, és szerencsére úgy tűnik, a dizájnerek is így gondolták. Tehát nem követünk el az idén sem nagy divatbakit, ha maradunk az őszi levelek meleg árnyalatainál, vagy a visszafogott földszíneket választjuk. De akár előre is tekinthetünk, és felkészülhetünk a hideg téli napokra némi feketével, fehérrel vagy mondjuk egy ropogós pink színű darabbal. Végezetül, ígérem ez lesz az utolsó hosszú poszt a témában, de hát melyik színt is tudtam volna kihagyni?

YELLOW and RUST // Sárga és rozsda



A little sunshine in rainy days if you choose these colors. Combined mostly with black and beige, but you can think about some color blocking as well. Fortunately I've already purchased some numbers, so it will be a good starting point for some soul warming ensembles.

Egy kis napsugár az esős őszi napokon, ha ezek a színeket választjuk. Többnyire feketével és bézzsel kombinálva, de érdemes elgondolkodni egy jó kis szín-blokkon (color-blocking) is. Szerencsére már beszereztem néhány darabot, így ez egy jó kiindulópont lesz a lélekmelegítő őszi szettekhez.



ORANGE and RED // Narancs és piros


Look how vibrant these colors are mostly on soft fabrics! Combining with black is perfect for winter, but I intend to add to neutral colors or green for fall ensembles. Orange and red accessories can be a playful pop of color for any outfit.

Nézzük csak, milyen vibrálóak ezek a színek, főként a puha anyagokon! Feketével kombinálva tökéletes téli öltözéket kapunk, de őszi szettként én szeretném natúr, vagy zöld színnel is kipróbálni. A narancssárga és piros kiegészítők pedig játékos színfoltjai lehetnek bármilyen összeállításnak.



PINK and PURPLE // Pink és lila  



Probably it was the least dominant trend in this season but we can give a try to a pink accessory, or a beautiful number in vibrant violet or warm aubergine color. Maybe I could invest in some typical pink fall item ...

Talán ez a legkevésbé domináns trend ebben a szezonban, de tehetünk egy próbát mondjuk egy pink kiegészítővel, esetleg valami igazán szép viola vagy padlizsán színű darabbal. Talán én is befektethetnék még valami jellegzetes pink őszi holmiba ...



EARTH TONES // Föld színek



The neutral sand, beige, camel or caramel tones are considered a kind of basic items in wardrobes, they can be incorporated in outfits of any season. What I was especially glad for is to find some gorgeous chocolate brown ensembles, too. I adore skirt and sweater combinations. Since this is one of my all-time-fav color I'm already prepared for the challenge :)

A semleges homok, bézs, teve vagy karamell tónusú darabokat a gardróbok alapelemei közt tartják számon, bármelyik évszakban jól kombinálhatóak. Aminek pedig különösen örülök, hogy találtam néhány szép csokoládébarna szettet is. Imádom a szoknya+pulóver összeállításokat. Mivel ez az egyik örök kedvenc színem, már készen állok a kihívásra :)



GREENS // Zöldek 




Now good days will come for the fans of green color, there is a wide range of hues available on autumn palette: warm yellowish green, the olive and khaki tones, deep dark greens, till bluish and emerald green. We can also meet some green hues in Spring/Summer collections of next year, so keep in mind: a good purchase may prove to be a long-term investment. Checking the picture below I think needless to say I definitely belong to fans of green.

Szép idők jönnek a zöld színek szerelmeseire, az őszi palettán az árnyalatok igen széles skálája áll most a rendelkezésre: meleg sárgás zöld, olíva és kheki tónusok, mély sötétzöldek, egészen a kékes és smaragd zöldig. A következő évi tavasz/nyári kollekciókban is több zöld árnyalat visszaköszön, szóval tartsuk észbe: egy jó beszerzés most hosszútávú befektetésnek is bizonyulhat. A lenti képet elnézve azt hiszem egyértelmű, hogy én határozottan a zöld rajongók táborába tartozom.



BLACK and WHITE // Fekete és fehér 

The eternal classic, the real basic item of wardrobes and it always works especially for fall/winter. If you don't mind I did not make collages for hundreds of wonderful black ensembles, neither a photo from my clothes ... black is so evident. Just to give a little teaser of B&W ensembles:

Az örök klasszikus, a gardróbok igazi alapdarabja, és persze mindig működik, különösen az őszi/téli időszakban. Ha nem bánjátok a sok száz csodálatos fekete összeállításból már nem készítettem kollázst, és a saját darabjaimat se fotóztam be ... a fekete olyan egyértelmű. Csak egy kis kedvcsinálónak néhány fekete&fehér szett:



Next time we will track how the other fall classic, the tweed and plaid appears in this season, come and join with me then, too.

Következő alkalom azt követjük majd nyomon, hogy a másik őszi klasszikus, a tweed, illetve a kockás hogyan jelenik meg a mostani szezonban. Gyertek, tartsatok velem akkor is.

(Source of original runway photos: fashionista.com, wmagazine.com)

0 megjegyzés:

Post a Comment