Sunday, January 22, 2017

Pasta with Tuna and Sweetcorn

Tonhalas-kukoricás tészta  
GASTRO » Everyday supper  


Today I bring you a very simple recipe: a kind of "what-is-in-my-pantry" one. You know the situation when you've just arrived home from work, but you (and the family) are hungry and want to eat something warm, delicious and nutritious dish as soon as possible. Maybe canned foods are not the healthier ones but they are perfect for these urgent situation: so as a result in this recipe the most time-consuming step will be the cooking of pasta ...

Ma egy nagyon egyszerű receptet hoztam: amolyan "mi-van-a-kamrában" típust. Ismerős lehet a szituáció, amikor munkából hazatérve már nagyon éhesek vagyunk (nem beszélve a családról), és minél hamarabb valami meleget, finomat és laktatót szeretnénk enni. Talán a konzerv alapanyagok nem a legegészségesebbek, mégis jól jönnek egy ilyen sürgős helyzetben: ebben a receptben is a legidőigényesebb lépés maga a tészta főzés lesz ...



Ingredients (appr. 2-3 persons):
- 200 g pasta (any favourite type)
- 1 canned tuna (preserved in olive oil, appr. 100 g)
- 1 small canned sweetcorn (140 g)
- 2 dl cream
- 100 g smoked cheese
- 2 cloves of garlic
- salt, pepper, thyme

Hozzávalók (2-3 főre):
- 200 g tészta (bármilyen kedvenc típus)
- 1 tonhal konzerv (olívaolajban eltett, kb. 100 g)
- 1 kis konzerv csemegekukorica (140g)
- 2 dl tejszín
- 100 g füstölt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, kakukkfű


Preparation:
- Boil a large pot of water, add salt and put the pasta in it.
- Meantime open the canned tuna and add it together with its olive oil into a large pan. Start to heat it.
- Grate the garlic into it, stir-fry it for a minute.
- Flavour with freshly grated pepper and add the pre-rinsed sweetcorn. Stir in.
- Pour the cream on the dish, add salt and thyme.
- Bring the sauce to the boil and cook just for a minute in order to let the flavours come together a bit.
- Thicken the sauce with grated smoked cheese.
- When the pasta is ready, add it directly from the cooking pot only slightly rinse it. Mix them well.
- Serve right away with some cheese on the top.

Elkészítés:
- Forraljunk fel egy fazék vizet, sózzuk meg és tegyük bele a tésztát.
- Közben kinyitjuk a tonhal konzervet, és az olajjal együtt egy serpenyőbe tesszük. Kezdjük el hevíteni.
- Reszeljük rá a fokhagymát, és kevergetve süssük csak egy percet.
- Ízesítsük frissen őrölt borssal, és adjuk hozzá az előre leöblített kukoricát is. Keverjük bele.
- Öntsük fel a tejszínnel, sózzuk, valamint fűszerezzük a kakukkfűvel.
- Forraljuk fel a szószt, és pár percet főzzük, épp csak hogy kicsit összeérjenek az ízek.
- Sűrítsük be a szószt reszelt füstölt sajttal.
- Amikor kész a tészta is, tegyük bele a szószba akár közvetlenül a főzővízből, egy kissé persze lecsepegtetve. Jól keverjük össze.
- Rögtön tálalhatjuk, egy kis reszelt sajttal a tetején.


Thanks for stopping by! / Köszi, hogy benéztél!
Andrea

0 megjegyzés:

Post a Comment